Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στη συµβουλευτική/ψυχοθεραπευτική µου δραστηριότητα χρησιµοποιώ τη συνθετική προσέγγιση (ψυχοδυναμική-ανθρωπιστική-γνωσιακή) συν-εργαζόμενη με πελάτισσες και πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δυσφορία στις σχέσεις τους, άγχος, φοβίες, συναισθηματικές διαταραχές ή άλλα προσωπικά ή υπαρξιακής φύσεως ζητήματα.

Είμαι αφοσιωμένη στην παροχή ενός ασφαλούς, θεραπευτικού περιβάλλοντος για τις/τους θεραπευόμενους/ες μου . Η προσέγγισή μου δεν επικεντρώνεται μόνο στο πρόβλημα αλλά και στις αχρησιμοποίητες ευκαιρίες που μπορεί να έχετε. Μπορώ να χρησιμοποιήσω διάφορες τεχνικές όπως τη χαλάρωση και τη διαχείριση του άγχους για να σας βοηθήσει με τις στρατηγικές αντιμετώπισης. Μπορεί να προτείνω μια ποικιλία από θεραπευτικές τεχνικές, προσπαθώντας να βρούμε τι θα λειτουργήσει καλύτερα για σας. Οι τεχνικές αυτές είναι πιθανό να περιλαμβάνουν το διάλογο, την ερμηνεία, τη διατήρηση ημερολογίου, την τέχνη και την ανάγνωση βιβλίων.

Εµπιστευτικότητα & Αρχείο 

Το περιεχόμενο των συνεδριών είναι εμπιστευτικό για εσάς και για εµένα. 

Σε σπάνιες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχει ανάγκη, θα επικοινωνήσω µε άλλους επαγγελματίες υγείας, αυτό ωστόσο θα συμβεί µόνο κατόπιν της άδειας σας.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας κρατώ σύντομες σημειώσεις από τις οποίες δεν προκύπτει η ταυτότητά σας ενώ φυλάσσονται σε ασφαλή τόπο που κανείς δεν έχει πρόσβαση. Κανένα άλλο άτοµο δεν έχει πρόσβαση στο αρχείο.  

Οι πιθανές εξαιρέσεις σύµφωνα µε τον κώδικα είναι: 

Α) Αν διαπιστωθεί πως υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τον εαυτό σας. 

Β) Αν διαπιστωθεί πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σ’ εσας βλάβη. 

Γ) Αν διαπιστωθεί πως πρόκειται να προκαλέσετε βλάβη σ΄αλλον.  

Δ) Αν µου ζητηθεί από ελληνικό δικαστήριο.  

Άλλα δικαιώματα

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με οτιδήποτε συμβαίνει στη θεραπεία.

Είμαι πάντα πρόθυμη να συζητήσουμε για το πώς και γιατί έχω αποφασίσει να κάνω αυτό που κάνω, και να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα. Ελεύθερα μπορείτε να μου ζητήσετε  να δοκιμάσουμε κάτι που πιστεύετε ότι θα είναι χρήσιμο. Μπορείτε να με ρωτήσετε για την εκπαίδευσή μου όσον αφορά τη θεραπεία με τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε.