ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

dav

Ονομάζομαι Έφη Κατηρτζόγλου και διατηρώ το γραφείο μου στα Άνω Πατήσια. Είμαι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος και Εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας (ΕΙCP). Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & ΕΑΠ).

Εξειδικεύτηκα στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχική Υγείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, (EICP ) και στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα και ολοκλήρωσα το πενταετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του ανωτέρω ινστιτούτου. 

Επιπρόσθετα, διαθέτω διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και ειδικότερα στη στήριξη και σε δεξιότητες επικοινωνίας σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και στο άμεσο τους περιβάλλον (Gestalt Foundation Ιnstitute & Σύλλογος καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι) καθώς και στη Συμβουλευτική – Ψυχομετρία και Διαχείριση Κρίσεων, με ειδίκευση στη σχολική συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την διοίκηση οργανισμών σχολικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Συνεχίζω τη δια βίου μάθηση καθώς τη θεωρώ ένα βασικό εργαλείο για τη προσωπική ανάπτυξη, ενημέρωση και εξέλιξη της ψυχοθεραπευτικής ιδιότητας φοιτώντας τη παρούσα περίοδο στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Ιταλίας – Ε Campus Universita Italia.

Πραγματοποίησα πρακτική άσκηση το 2002 στο Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Παλλάς-Αθηνά».Έχω εργαστεί εθελοντικά από το 2007 μέχρι το 2009 στην ομάδα στήριξης πρώην χρηστών ουσιών και γονέων του συλλόγου Ε.ΛΕΥ.ΣΙ.ΝΑ, υπό την εποπτεία του ψυχιάτρου κ . Γ. Οικονομόπουλου. Από το 2016 μέχρι το 2018 προσέφερα εθελοντικές υπηρεσίες στον Βραδινό Συμβουλευτικό Σταθμό ΔΙΑΒΑΣΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Τις χρονιές 2012-2017 συμμετείχα σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπου συνείσφερα στη δημιουργική απασχόληση ανήλικων προσφύγων. 

Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα εξαρτήσεων από ουσίες, πένθους, στήριξης σε άτομα με χρόνια νοσήματα και πάνω στο προσφυγικό φαινόμενο και την υποστήριξη σε πρόσφυγες. 

Επίσης έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια για ζητήματα που άπτονται γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση, το ψυχικό κόστος των φροντιστών χρόνιων ασθενών και τη διαχείριση κρίσεων.

Τα τελευταία χρόνια ασκώ την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική και είμαι εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, EICP.

Το 2021 εκλέχθηκα μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EEΣ), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC), μέλος της international association for counselling καθώς και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Eπίσης είμαι στην ομάδα εργασίας της επιτροπής της περιοδικής επιστημονικής έκδοσης ”η Συμβουλευτική σήμερα” της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής καθώς και μέλος της επιτροπής επικοινωνίας της ΕΕΣ.

Αγαπώ διαχρονικά το θέατρο και κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης και δράσης με επίκεντρο τον άνθρωπο και την προάσπιση των δικαιωμάτων του.